John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Kopen
  • Statistieken

Actie / Thriller |122 minuten

3,24 1.503 stemmen

+ Mijn stem

218 reacties

Genre:Actie / Thriller

Speelduur:122 minuten

Oorsprong:Verenigde Staten

Geregisseerd door:ChadStahelski

Met onder meer:KeanuReeves, Common en IanMcShane

IMDb beoordeling:John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (2)7,4(521.962)

Gesproken taal:Engels, Italiaans, Russisch en Hebreeuws

Releasedatum:9 februari 2017

Plot John Wick: Chapter 2

"Never stab the devil in the back."

John Wick (Keanu Reeves) is een legendarische huurmoordenaar die wordt gedwongen terug te keren uit zijn pensioen. Een voormalige medewerker probeert een schimmige, internationale moordenaarsbende te pakken te krijgen. Vanwege een gezworen eed om hem te helpen reist John af naar Rome, waar hij het op moet nemen tegen de meest dodelijke moordenaars van de wereld.

John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (11)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (12)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (13)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (14)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (15)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (16)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (17)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (18)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (19)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (20)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (21)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (22)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (23)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (24)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (25)John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (26)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Keanu Reeves

John Wick

Common

Cassian

Ian McShane

Winston

Riccardo Scamarcio

Santino D'Antonio

Ruby Rose

Ares

Lance Reddick

Charon

Peter Stormare

Abram Tarasov

Bridget Moynahan

Helen Wick

Franco Nero

Julius

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Video's en trailers

Voeg een video of trailers toe

Reviews & comments

  • 218 berichten
  • 64 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 218 BERICHTEN
  • 64 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123678Volgende

MindlessAssassin

  • 467 berichten
  • 241 stemmen

23 april 2023, 14:03 uur

Wederom een flinterdun verhaal en eigenlijk op alle fronten net wat zwakker dan het eerste deel. De gebeurtenissen en regels van Hotel The Continental. Zijn nog vrij interessant, maar dan houdt het voor mij wel op. Na een half uur, is het een aan een schakeling van actie scènes, met in tegenstelling tot het eerste deel. Zitten hier toch wel een paar domme momenten tussen.

Verder wil ik hier ook nog even expliciet toelichten, dat ik die Ruby Rose echt 10x niks vind en enorm domme cast keuze is geweest.

martijn011

  • 2011 berichten
  • 1302 stemmen

13 mei 2023, 14:25 uur

Ook deze John Wick film herzien met het oog op het vierde deel.

In deze film wordt John Wick gedwongen om terug te keren naar de onderwereld nadat een crimineel hem dwingt om een huurmoord te plegen. Nadat hij de opdracht heeft voltooid, wordt hij verraden en achtervolgd door honderden huurmoordenaars. In dat laatste wringt bij mij de schoen een beetje merk ik, iets wat ik bij het herzien van de eerste film ook al had. Het is te massaal en de kills vervelen op een gegeven moment, ook al is de actie sterk in beeld gebracht met een uitstekende choreografie van deze vechtscènes.

Visueel vind ik deze film wat sterker dan de eerste film. Er was meer budget zo te zien en de scènes in de Romeinse catacomben en met de spiegels zijn wel de hoogtepunten van een film die verder prima vermaakt met een hele sterke Keanu Reeves, maar de actie is soms echt te veel en van hetzelfde.

Halfje verlaging, 3*

Collins

  • 6469 berichten
  • 3879 stemmen

17 mei 2023, 18:45 uur

Na twee jaar keert Keanu Reeves terug als de keiharde en onderkoelde John Wick. Chad Stahelski die ook de regie deed van de eersteling, maakt er weer een heerlijk actiespektakel van dat al in de eerste 10 minuten een hogere bodycount heeft dan menig andere actiefilm over de hele linie.

Het camerawerk is weer geweldig goed. Een beweeglijke camera die als het ware meekijkt met het personage. De actie wordt dynamisch gevangen. Stahelski die eigenlijk stuntman is kan in de actiescènes al zijn expertise kwijt. De film is dan ook een actiefilm pur sang. Bijna zonder pauzes vliegen de actiescènes je om de oren. Het verhaal stelt wederom weinig voor, In plaats van een wraakmotief wordt John Wick in deze film gedreven door een ereschuld. Veel meer verhaal is er niet en dat maakt verder ook niet zoveel uit.

De wereld van John Wick lijkt een wereld die parallel aan de onze bestaat. In de wereld van de übercoole John Wick die op alle situaties een (verbaal en fysiek) passend antwoord heeft, is alles cool. In de film verschijnen bizarre personages. Ieder personage is een professionele moordenaar of is tenminste aangesloten bij een geheim syndicaat van misdadigers dat een hotel als verblijf- en vrijplaats hanteert. In de wereld van John Wick is geen normale burger te bekennen. In iedere straatveger, taxichauffeur, bedelaar, kelner of toerist schuilt heimelijk een moordenaar en een bedreiging.

Geloofwaardig is het allemaal niet. Vermakelijker des te meer. Tijdens de speelduur van twee uur is er nooit een moment van verveling. Daarvoor is de actie gewoon te goed, is Reeves te cool en is de setting te intrigerend en bovendien te fraai gestileerd. Het tweede avontuur van John Wick is wederom heerlijk actievermaak.

xxERWINxx

  • 1725 berichten
  • 911 stemmen

19 augustus 2023, 17:25 uur

Vandaag weer eens herbekeken, na vorige keer deel 1 te hebben herzien.

Ik vond het weer een vermakelijke actiefilm volop schietpartijen en gevechten!

Wel een beetje een herhaling van zetten, maar in dit deel 2 zitten wel meer schietpartijen en dus meer actie!

Ook de muziek was in dit deel niet zo overdreven als in het 1e deel, daarom vond ik dit deel 2 iets beter dan het 1e deel aangezien er meer harde actie en kills in zaten.

Deze film heeft ook een open einde, dus in deel 3 gaat deze weer verder met een nieuw hoofdstuk.

Op naar een herziening van deel 3 dus!

Lovelyboy

  • 3293 berichten
  • 2415 stemmen

16 december 2023, 17:05 uur

Op de wekelijkse gameavond was het tijd voor een beetje geweld wat uitmonde in de retrogame Unreal Tournament en daarna John Wick deel 2. Volgende week is het weer zombies maar dit keer stond er dus even wat anders op het menu.

En net als wij, na John Wick deel 1, gaat Jonathan verder waar hij gebleven is en dat is zich wreken op de familie Tarasov, en dat gebeurt natuurlijk weer in alle vlotheid en stijl. Wat daarna volgt is een 'marker', iets dat mij niet helemaal duidelijk is maar in ieder geval een soort van 'bloedschuld' blijkt te zijn waardoor John verplicht is om andermaal de wapens op te pakken voor een klus. Het kan natuurlijk niet anders dan dat dit een behoorlijk moeilijke klusje is met een staart aan gevolgen als een resultaat. Verhaal? Ach, heeft een John Wick film een verhaal nodig? Uiteindelijk valt het plot me nog niet eens tegen maar dient slechts als motivatie voor zoveel mogelijk wapengekletter en bloedvergieten.

En dat is wat we krijgen, tevens is het een herhaling van zetten, met het hotel, bekende gezichten, bepaalde karakters, en is een scène zoals het winkelen bij de sommelier kostelijk te noemen. De mix is daarna verder te noemen met het nodigen aan geweld, geschiet en gevecht in een vlot jasje gestoken, is de soundtrack ook weer prima te noemen, zit Keanu Reeves weer volop in zijn rol en houdt John Wick 2 niet zoveel meer in dan 'hunting season is open baby' met een voorzetje naar deel 3. En dat is prima wat mij betreft met dit tweede deel dat eigenlijk niet onderdoet voor de eerste. Eindoordeel is dan ook gewoon lekker, de film brengt waar hij voor gemaakt is.

AngelicV

  • 368 berichten
  • 554 stemmen

11 januari, 19:32 uur

Mooie plaatjes in Rome. Veel van hetzelfde in dit 2e deel. Zogenaamde toegevoegde humor in sommige delen doen afbreuk aan de scenery. De coulance die John in deze film toepast maken m menselijker. Eindshot van de film in het Continental..geeft de innerlijke strijd tussen rechtschapenheid en medogenloosheid goed aan.

.

FunkStarr

  • 1832 berichten
  • 697 stemmen

12 januari, 16:11 uur

Stukken minder dan het eerste deel. Het is vooral herhaling en nog meer over the top, en het nieuwe is er ook wel vanaf. Meneer slacht in z'n eentje hele legers af en wordt zelf nauwelijks geraakt. Het is natuurlijk complete kolder maar omdat e.e.a. fijn in beeld wordt gebracht is het nog enigzins vermakelijk te noemen. Maar eigenlijk had ik het na een uurtje wel gezien en was ik er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Reeves is ook nooit mijn favoriete acteur geweest maar voor deze rol is hij gewoon geschikt. Een hele krappe voldoende omdat het wel redelijk wegkijkt.

tommykonijn

  • 4998 berichten
  • 2249 stemmen

9 juli, 15:27 uur

Als je gecharmeerd was van de eerste John Wick film, lijkt me de kans dat je je met dit tweede deel ook gaat vermaken vrij groot. Zoals ik bij het eerste deel al vermeldde: voor mij voelen deze films bijna als een serie aan. Chapter 2 pakt dan ook braaf de draad op waar de voorganger ons achterliet. Het is meer van hetzelfde, alleen is in dit deel de actie is zo mogelijk nog meer 'over the top'. Het ziet er allemaal gelikt uit en er zitten scènes in die visueel zo aantrekkelijk zijn dat ze een glimlach op mijn gezicht toverden, maar daar staat tegenover dat het ook allemaal 'hap, slik, weg' is. Ik ben ook niet zo onder de indruk van hoe het hele verhaal aan elkaar gelijmd wordt. Het is er allemaal overduidelijk op gericht om er nog een volgend deel uit te kunnen persen, maar met mijn verstand op nul kom ik een heel eind met deze John Wick films. Keanu Reeves speelt een personage dat hem heel goed ligt en ook het merendeel van de supporting cast doet het naar behoren. Natuurlijk is die Matrix-reünie met Laurence Fishburne ook leuk, maar ik vind het wel moeilijk om de personages in die scènes los te zien van hun eerdere rollen in de betreffende sciencefictionklassieker.

3*

Vorige123678Volgende

John Wick: Chapter 2 (Film, 2017) - MovieMeter.nl (2024)

FAQs

Is John Wick 5 coming? ›

FAQs: Is John Wick 5 coming? Writing for John Wick 5 began despite the initial setback of the 2023 writers' strike, as revealed by Drake during a November 2023 earnings call. The film is anticipated to hit theaters in 2026, with a potential release in 2027 also under consideration.

What code did John Wick break? ›

Rule #3: No Business in The Continental

John Wick earned that would-be death sentence because he broke The Continental's biggest rule: Do not conduct “business” – as in, don't kill anybody – on the premises. Ms.

Is John Wick 2 okay for kids? ›

Rated R for strong violence throughout, some language and brief nudity.

How many bullets were fired in John Wick 2? ›

“John Wick: Chapter 2” (2017): The bullet symphony intensifies as John fires an astonishing 327 rounds, painting the screen red with vengeance. “John Wick: Chapter 3 — Parabellum” (2019): The trigger is pulled 250 times in this heart-stopping chapter, demonstrating John's deadly accuracy.

Who is Keanu Reeves' daughter? ›

Will Keanu Reeves return in John Wick 5? ›

For starters, the new John Wick 5 film will begin production in 2025 and it has a potential release date for late 2026. Reeves will return to reprise his role and that's about all the information we have at the moment.

Who is John Wick's dad? ›

John was born Jardani Javanavič in a Padhorje village somewhere in the Byelorussian SSR of the Soviet Union to a Ruska Roma family on September 2, 1964. He was orphaned at a young age before being taken in by an old friend of his father, Winston, who would eventually become John's mentor.

What is code 11111 John Wick? ›

Winston orders #11111. It is the same number as President John F. Kennedy's executive order (executive order 11111).

Why did John Wick scream in John Wick 2? ›

Why was John screaming when he saw the gun in the suitcase when he followed the man to get a suit and weapons? Because, despite his attempts to leave the assassin world behind, he was essentially forced to come back and kill a friend no less. His scream was that of anger and frustration.

What is John Wick's age? ›

Summary. Keanu Reeves and his character John Wick share the same age in the first film, honoring the actor's birthdate. As the John Wick sequels have progressed, Keanu Reeves has grown older than his character. Originally, John Wick was supposed to be 75 years old, but Keanu Reeves portrayed him younger.

Why is John Wick a 15? ›

Parents need to know that John Wick is a brutally violent, frequently bloody thriller starring Keanu Reeves as an assassin. There's a very high body count: Characters are shot, maimed, stabbed, beaten, threatened, killed with firearms at close range, blown to bits in an explosion, strangled with bare hands,…

Is John Wick 2 an 18? ›

Company chose to reduce bloody injury detail in a suicide scene in order to obtain a 15 classification. Cuts made in accordance with BBFC Guidelines and policy. An uncut 18 classification was available. Characters are stabbed and shot during fight scenes, causing large spurts and sprays of blood.

Is John Wick 5 confirmed? ›

John Wick: Chapter 5 is confirmed to be in development despite the ending to John Wick: Chapter 4. The announcement came shortly after the fourth movie's release, with Lionsgate Motion Picture Group president Joe Drake revealing that they would begin working on ideas for the next installment.

Did they destroy a real Mustang in John Wick 2? ›

That honestly made me so sad, and so I'm here on reddit asking if anyone knows, did they build real Boss 429's? I'd be heartbroken, I am, that they destroyed 5 mustangs for the movie, but only 1300 or so boss 429s were produced. They are extremely rare, and very sought after.

How many guys died in John Wick 4? ›

With "John Wick: Chapter 4," Keanu Reeves' hitman outdid himself yet again, adding a further 140 or so bodies to his tally.

Is John Wick alive in 5? ›

John Wick's survival is hinted at throughout the movie, despite him appearing dead at the end of John Wick: Chapter 4. John Wick 5 is confirmed by Lionsgate, although director Chad Stahelski and Keanu Reeves haven't given their full comments on the sequel.

Is John Wick 4 the final? ›

Despite what looked like John Wick's death, John Wick 5 appears to be happening. In 2023, Lionsgate announced that John Wick 5 was in the early stages, among other franchise projects. “What is official is that, as you know, Ballerina is the first spinoff that comes out next year.

How many John Wick movies will there be? ›

The franchise began with the release of John Wick in 2014, followed by three sequels: Chapter 2 in 2017, Chapter 3 – Parabellum in 2019, and Chapter 4 in 2023.

Who is Mr. Nobody in John Wick 4? ›

Mr. Nobody is a mysterious hitman in John Wick: Chapter 4, known for his killer dog, combat skills, and journal of sketches and prices on John Wick's head. Despite being hired to kill John Wick, Mr. Nobody ends up saving him more often and becomes an ally, providing comic relief and a potential spinoff opportunity.

Top Articles
How Qatar’s education sector is equipping students for the future - Qatar 2022 - Oxford Business Group
The Execution of Two Chapos
Netronline Taxes
Whas Golf Card
Calvert Er Wait Time
Ross Dress For Less Hiring Near Me
Devotion Showtimes Near Mjr Universal Grand Cinema 16
Ncaaf Reference
Ree Marie Centerfold
7543460065
New Stores Coming To Canton Ohio 2022
Satisfactory: How to Make Efficient Factories (Tips, Tricks, & Strategies)
Puretalkusa.com/Amac
Wics News Springfield Il
SN100C, An Australia Trademark of Nihon Superior Co., Ltd.. Application Number: 2480607 :: Trademark Elite Trademarks
11 Ways to Sell a Car on Craigslist - wikiHow
Filthy Rich Boys (Rich Boys Of Burberry Prep #1) - C.M. Stunich [PDF] | Online Book Share
Sister Souljah Net Worth
Skycurve Replacement Mat
Greensboro sit-in (1960) | History, Summary, Impact, & Facts
Pawn Shop Moline Il
Relaxed Sneak Animations
Costco Jobs San Diego
Pulitzer And Tony Winning Play About A Mathematical Genius Crossword
How do you get noble pursuit?
Hobby Lobby Hours Parkersburg Wv
Sams Gas Price Sanford Fl
Guinness World Record For Longest Imessage
Purdue Timeforge
Roadtoutopiasweepstakes.con
Audi Q3 | 2023 - 2024 | De Waal Autogroep
Seymour Johnson AFB | MilitaryINSTALLATIONS
Laurin Funeral Home | Buried In Work
Craigslist Mount Pocono
SF bay area cars & trucks "chevrolet 50" - craigslist
Tillman Funeral Home Tallahassee
Craigslist Tulsa Ok Farm And Garden
Wo ein Pfand ist, ist auch Einweg
Indiana Jones 5 Showtimes Near Cinemark Stroud Mall And Xd
Best Restaurants Minocqua
Directions To Cvs Pharmacy
Exam With A Social Studies Section Crossword
Costco Gas Foster City
Avatar: The Way Of Water Showtimes Near Jasper 8 Theatres
Spurs Basketball Reference
Sea Guini Dress Code
Is My Sister Toxic Quiz
Minute Clinic Mooresville Nc
R Detroit Lions
Image Mate Orange County
Deviantart Rwby
Gameplay Clarkston
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 5716

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.